fbpx

Turmad: 7 gode råd og et par forslag

I min miniserie om turmad er vi nået til det sidste afsnit. Jeg kan byde på en hurtig opskrift, lidt snacks og til sidst mine 7 bedste råd til at gøre din turmad mere lækker.

En enkel ret uden tørremaskine

I mit sidste indlæg gav jeg tre nemme opskrifter på hhv. morgenmad, frokost og aftensmad. En endnu mere enkel løsning, dog med lidt lavere holdbarhed, er uden brug af tørremaskine og kan tilberedes hurtigt. Retten består af 3 hovedingredienser:

 • Hårdt stegt hakkekød
 • Nudler, couscous eller kartoffelmospulver
 • Smag i form af suppebreve

I al sin enkelthed laver du den sådan jer

 1. Køb en pakke hakket kød og steg det hårdt på panden uden fedtstof. Fedtstof bliver ofte harsk overtid, så steg det på en tør pande og vælg gerne fedtfattigt kød. Her er målet at stege kødet hårdt, men lige inden det bliver brændt. Pointen er nemlig at stege kødet tørt for væske.
 2. Køl derefter kødet ned og bland det med nudler, couscous eller kartoffelmospulver og et suppebrev.
 3. Til sidst tilføjer du lidt salt og sødmælkspulver og vupti, så har du turmad.

Vil du gøre det en anelse mere lækkert, så kan du tilføje nogle tørrede grønsager. Det er faktisk muligt at købe tørrede grøntsager i de fleste større dagligvarebutikker, men også på nettet.

Snacks som turmad

Snacks er både vigtigt og lækkert at have med på tur og her er der plads til mange individuelle tilpasninger. Det man skal være mest opmærksom på i forhold til snacks er den temperatur du er ude i.

Om sommeren kan ting smelte og om vinteren kan ting fryse. Husk at det er nemmere at varme ting op end at køle ting ned på tur. Om sommeren kan chokolade være noget rigtig griseri, men er dette alligevel din favorit, så kan et godt råd fx være at tage med M&Ms. Her er den farvede sukkerskal utrolig god til at holde på chokoladen, selvom det er varmt, så her kan du for det meste undgå chokolade over det hele.

Om vinteren er det især dine tænder du skal passe på. Overvej om dine snacks kan fryse eller put dem i lommen en halv time før du skal have dem, så de ikke er sten hårde og koster dig en tand. Overvej at medbringe cookies. Disse er rigtig gode til ikke at fryse. På de fleste af vores ture, både sommer og vinter, så bager vi ofte sirupskage. Denne indeholder rigtig meget sukker og sirup og fryser stort set ikke. Derudover så holder den en fast konsistens, selv når det er varmt, så den fungerer rigtig godt om sommeren også.

Husk også at drikke

Husk også at tænk over hvad du drikker på tur. Har du svært ved at drikke nok, så tilføj smag til dit vand. Du kan fx købe meget koncentreret saft, hvor få dråber, kan forvandle vand til smagfuldt saft. I sportbutikkerne kan du også finde brusetabletter med smag, som over i købet giver dig lidt elektrolytter. Derudover er kaffe, the og kakao altid lækkert, men tænk over hvor meget emballage det er pakket i.

7 gode råd i forhold til turmad

Som det sidste afsnit i min miniserie om turmad, vil jeg gerne dele syv af mine bedste råd til at gøre turmaden bedre.

 1. Tænk formålet med din tur ind i din turmad – er du meget aktiv, har du god tid, skal du hygge eller præstere
 2. Overvej “walking-lunch” – en lille cliffhanger indtil jeg har indlægget færdigt 😉
 3. Opvask er sjældent sjovt, så tænk i løsninger hvor du kan springe dette over.
 4. Gør dig erfaringer og find en mængde der passer dig. Stol på at du har mad nok med.
 5. Husk af skrald skal med dig videre, så pak om så du har mindst muligt affald.
 6. Får du ikke drukket nok, så tænk på smag til vandet
 7. Pak dagsrationer

Jeg håber at flere af jer at blevet inspireret til at komme i gang med turmad.

Glæd jer til senere, hvor der kommer en spændende serie om turmad med fokus på opskrifter til ”walking-lunch” og tørring af mad.

Vil du have mere inspiration?

Vi har en række mikroeventyr med fyraftensworkshops, dagsture og overnatninger i Danmark, og et af dem handler om bålmad – kunsten at lave mere end ristede skumfiduser og brændte snobrød. Måske det var noget? 🙂

bål mad, mad over bål

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping